5 Makkelijke stappen voor het maken van een Dessert Table

NaomiBlogs

Binnen Ten to Three hebben we gemerkt dat er een enorme trend is naar het maken van Dessert Tables voor feestjes, van kleine feestjes tot baby showers tot grote bruiloften. We begrijpen waarom het zo leuk is en dat ze zeker een Wow-factor geven aan elk feestje. Daarom hebben wij besloten om er wat onderzoek naar te doen en delen met jullie 5 MAKKELIJKE stappen voor het maken van een Dessert Table.

Stap 1 Besluit wat voor thema en welke kleuren je wilt gebruiken
Normaal gesproken werken twee tot drie complementaire kleuren het beste (tenzij je natuurlijk gaat voor een carnaval kleur explosie thema!).
Hier wat voorbeelden: Roze en wit voor een meisjes baby shower, goud of zilver en wit voor een feestje of voor een bruiloft, of als je (net zoals ik) houdt van chocolade, wat dacht je dan van een houtkleurig en chocolade thema (denk aan donker, melk en witte chocolade). Probeer de items op de dessert table (of in elk geval zo veel mogelijk) in de thema kleuren te houden.


Stap 2 Kies je tafel (en achtergrond)
Een lange, rechthoekige tafel of een ronde tafel in het midden van de kamer kan er indrukwekkend uitzien, of wat dacht je van het gebruiken van een Frans dressoir?
Als de tafel al mooi is van zichzelf heeft het geen tafelkleed nodig. Is het een wat minder mooie tafel, bedek het met een groot tafelkleed in een witte kleur of de kleur van jouw thema.
Als de tafel tegen een muur aan staat, denk dan aan een achtergrond – Tip: je kan er een huren, maar het is niet moeilijk er zelf een te maken – pak een stuk karton van een meter hoog x de lengte van de tafel en bedek het met een stuk stof of een behang dat past bij de kleur van jouw thema. Bevestig dit aan metalen staafjes die je achter de tafel kan verstoppen, deze zullen helpen om de achtergrond op de plaats te houden. Hang pom poms, een papieren waaier of ballonnen op de achtergrond of net erboven. Check voor ideeën onze Pinterest Dessert Tables Board

Stap 3 Bedank hoeveel lekkernijen je nodig gaat hebben
We raden aan om drie kleine zoetigheden per persoon te rekenen, bijvoorbeeld wat mini cupcakes, cakepops of macarons plus wat andere zoetigheden (3 of 4 stukjes) per persoon, met nog wat extra zoetigheden voor de decoratie. Probeer om all het zoetigheid met een element van kleur te hebben in de kleurthema. Tip: Je kan M&M’s per kleur online bestellen. Tip: Pak kleine chocolade reepjes in met een nieuw papiertje in jouw kleur thema.
Maak kleine snoepjes of cocktails in jouw kleur thema. Of wat dacht je van papieren hoorntjes gevuld met popcorn?


Stap 4 Het Middelpunt
Je hebt een opvallend middelpunt nodig voor de dessert table. Dit is de hoofdattractie van de tafel en kan bijvoorbeeld een taart van meerdere lagen zijn, een cupcake toren, een vaas met bloemen, een heleboel helium ballonnen of zelfs een gigantische teddy beer! Zet het middenpunt op een platform om zoveel mogelijk hoogte te creëren. Tip: Het kan zo zijn dat je niet genoeg gasten hebt (of het budget laat het niet toe) om een taart van 5 of 6 lagen neer te zetten, vraag dan aan de bakker of hij een stuk polystyreen wilt decoreren met alleen de top laag als taart! Een andere optie is natuurlijk een cupcake toren. Tip: Bestel een hogere cupcake toren dan je nodig hebt voor de cupcakes die je hebt bestelt en vul de gaten met verse bloemen. Meer Tips: Wat dacht je van een marshmallow toren als middenstuk (aan elkaar gelijmd met chocolade) of een oreo toren?


Stap 5 De rest van de tafel
Schaf een mooie, interessante glazen pot aan (of leen er een) voor snoepjes, neem een etagère en weergave dienblad of verschillende hoogte displays voor de zoetigheden en snoepjes. Wanneer je gaat voor een kleur gecoördineerd thema, gebruik dan altijd doorzichtige bakjes, zodat je de kleur goed ziet. Zorg ook dat het groot genoeg is dat de gasten er goed bij kunnen en ook echt bij de bodem kunnen. Gebruik grotere bakjes voor achter op de tafel (maar zorg dat ze niet te hoog zijn, zodat de gasten er nog wel bij kunnen) en leg dienbladen van zoetigheden/snoepjes en bars etc aan de voorkant van de tafel. Tip: kaarsen worden vaak verkocht in interessante glazen potjes – haal de kaarsen er uit en gebruik de glazen potjes.

 

DESSERT TABLE IDEAS ON PINTEREST